Výhody a nevýhody repasovaných počítačů

Napsal: Péter, furbify 13. 06. 2023 13:32

Repasovaná zařízení – notebooky a počítače, jsou v dnešní době již naprostou samozřejmostí na trhu s elektronikou. V minulém blogovém článku jsme vás informovali o tom, jaké jsou hlavní rozdíly mezi repasovaným a použitým počítačem nebo mobilem. Pojďme se podívat na nejdůležitější výhody a nevýhody samotných repasovaných počítačů, a tedy kdy se stávají repasované notebooky tou správnou volbou?

 

Výhoda číslo 1 - Cena v porovnání s výkonem zařízení

To, že repasovaná elektronika s sebou přináší finanční benefit ve formě nižší ceny, je samozřejmé. Věděli jste o tom, že rozdíl v ceně repasovaného a téhož, avšak nového, nepoužitého počítače, může být i několik stovek eur? Zajímavostí však je, že naše repasovaná zařízení jsou zcela vyčištěna,otestována a obsahují nový software, který zaručuje bezproblémový stav – jako kdyby byla nová.

 

Výhoda číslo 2 - Záruka repasovaných počítačů

Základním atributem naší firmy Furbify je možnost reklamace, tedy záruka. Při koupi repasovaného počítače obdržíte automaticky 2letou záruku. A jelikož jsme si svými počítači naprosto jisti, dokonce nabízíme i 3 až 5letou záruku. A to se opravdu vyplatí.

+benefit záruka vrácení peněz do 30 dnů

 

repasované notebooky se zárukou od furbify

 

Výhoda číslo 3 - Repasovaná zařízení jsou ECO zařízení

I když se ekologický postup – recyklace opakovaně spojuje s repasovanými počítači, věděli jste, že tato zařízení mají i jiné atributy napomáhající přírodě?

Koupí našich počítačů:
- snižujete odpad,
- přispíváte k úspoře surovin jako jsou kovy, plasty a vzácné materiály,
- minimalizujete emise skleníkových plynů a mnoho dalšího.

 

udržatelní repasované notebooky

 

Kromě výhod repasovaných zařízení – jako je cena, záruka a eco vliv, se samozřejmě najde i pár nevýhod. Ovšem i ty je třeba brát v úvahu při výběru a následné koupi zařízení. Následující 3 nevýhody jsou pro někoho důležité, pro jiného zase až zanedbatelné. Sto lidí, sto různých preferencí. Vždyť posuďte sami.

 

Nevýhoda číslo 1 - Repasované počítače nemají nejrychlejší komponenty

Mohou mít omezenou paměť, úložiště či grafickou kartu. Proto pokud hledáte počítač pro profesionální práci a náročné úkoly, například stříhání vysoce kvalitních videí, pravděpodobně takový počítač nebude repasován. Sáhněte proto po kvalitnějších a zároveň i dražších zařízeních. Pokud naopak hledáte počítač pro výkonnostně jednodušší práci, administrativu či tvorbu prezentací do školy, případně pro porady, pro psaní rozsáhlých dokumentů či pro analýzu statistických dat – tato repasovaná zařízení jsou tou správnou volbou.

 

moderné repasované ultrabooky

 

Nevýhoda číslo 2 - Repasované počítače a notebooky nemají nejnovější design

Jelikož počítače, které jsou repasovány, jsou většinou používány a starší, tak i jejich design může být zastaralý. Například mají širší okraje, menší úhlopříčky či sem tam poškrábaný obal. Na jejich funkcích to ovšem nic nemění. Naše firma Furbify si dává záležet, aby každý repasovaný počítač, který nabízíme, byl vyčištěn a vhodný k užívání.

 

Nevýhoda číslo 3 - Bezpečnostní rizika

Mnoho firem uvádí jistá bezpečnostní rizika repasovaných počítačů. Například zbytky dat předchozích majitelů, zapomenuté fotky či dokumenty. Pro nás ve Furbify je však tato nevýhoda naprosto bezpředmětná – neexistuje! Všechna zařízení, která repasujeme jsou profesionálně vymazána našimi IT odborníky a vícekrát za sebou i testována. Takže když dáváte své zařízení na repas nebo kupujete jiné repasované, nemusíte se ničeho bát. Stačí si jen vybrat počítač nebo notebook, který vám bude vyhovovat a vše ostatní uděláme za vás.

Každé zařízení, ať už nové nebo repasované, má určité výhody a nevýhody. Při důkladném zvážení základních parametrů jako je cena, kvalita, velikost obrazovky či samotný výkon počítače zjistíte, který počítač je ten pravý – který splní vaše preference a potřeby.

V případě, že se stále neumíte rozhodnout a potřebujete pomoci, naši Furbify IT odborníci jsou tu pro vás. Kromě chatového okénka v pravém dolním rohu a zákaznického servisu, můžete využít také našeho Furbify průvodce.


 

 

Štítky:

notebook repas pc