Jaké herní PC bych si měl koupit?

Napsal: Péter, furbify 28. 01. 2021 10:41

Jsi vášnivým hráčem, ale tvůj počítač už hůře zvládá nejnovější hry? Bylo by pro tebe dobré investovat do herního počítače, aby večerní multiplayer byl skutečně o relaxaci, namísto optimalizace grafických nastavení.

Víme, že herní PC není levná investice, protože právě ty nejnovější hry potřebují ty nejmodernější „stroje“. Zřejmě ani ty nechceš platit obrovské sumy, a nemáš rád zbytečné starosti, které souvisí s výměnou.

Pokud bys chtěl vyměnit svůj starý počítač, můžeš si v zásadě vybrat ze tří možností: sestavíš si jeden herní počítač pro sebe, koupíš si předem sestavený herní počítač v IT obchodě, nebo zariskuješ a koupíš použité PC.

Samozřejmě, existuje i řešení, které může být velmi výhodné pro tebe, pomocí kterého zabiješ dvě mouchy jednou ranou. Čti dál a dozvíš se, o čem je řeč!


Herní PC na míru, podomácku
 

Pokud máš dostačující odbornou způsobilost, můžeš si sestavit herní počítač i sám. Počítač, který splňuje všechny požadavky současných her, stojí poměrně hodně, takže mnozí to berou do vlastních rukou. Přiznejme si, jedinečné herní PC je velký zážitek pro každého vášnivého hráče.
Výběr kompatibilního hardwaru a sestavení herního počítače však vyžaduje velkou odbornost a péči, jinak výkon zařízení nemusí odrážet vynaložené peníze, čas a ani energii.

Pokud máš zkušenosti se sestavením PC, chceš špičkový výkon, 4K rozlišení a 144 fps v nejnovějších hrách, tak pak pro tebe bude nejlepším řešením unikátní PC sestava. Ani to není poslední hledisko, že si takto můžeš vybrat z nejkrásnějších počítačových skříněk.

 

repasovaný herní počítač furbify


 
Předem sestavený nový herní počítač

 
Většina lidí nemá dostatek zkušeností na sestavení jedinečného herního počítače. Pro ně nabízejí širokou škálu speciální PC prodejny a e-shopy, kde jsou i předem sestavené počítače, ale za dost vysokou cenu. 

Tyto počítače obvykle mají optimální konfiguraci a vynikající výkon. Z významných výrobců už téměř všichni mají svou vlastní skupinu herních produktů, např. Lenovo Legion, Acer Predator atd. Herní počítač, který je předem sestaven, je pohodlným řešením pro ty, kteří nechtějí investovat do jedinečného stroje. Jedinou nevýhodou může být vyšší cenové rozpětí.

Výrobci se snaží, aby kromě hardwarové konfigurace i PC skříně byly co nejatraktivnější. V této kategorii nalezneme skutečně hezké produkty, které dokonce pěkně užijete i jako dekorace bytu :)

 

repasovaný herní počítač legion lenovo


 
Jaká je situace s použitými herními počítači, inzeráty?
 

Třetí možností je pořídit si použitý herní počítač. Musíš si pouze prohlédnout inzeráty nebo speciální fóra, kde si můžeš vybrat z velkého množství možností, většinou za nízkou cenu.

Největší výhodou použitých výrobků je jejich nízká cena, avšak tato kategorie má i své nevýhody a to, že záruku dostaneš jen v těch nejvzácnějších případech. Pokud zvolíš tuto možnost, určitá opatrnost se ti bude hodit, protože můžeš snadno narazit na nekvalitní nebo dokonce úplně znehodnocený produkt. 
 

Záruka na použité (repasované) herní PC!
 

Podle našich zkušeností, hráčům jsou použité a repasované počítače bližší. A proč by tomu tak nebylo? Herní počítače v e-shopu furbify jsou pečlivě otestované kusy, které jsou vyrobené z nových a zrekonstruovaných dílů, a nabízíme k nim dvouletou záruku.

Pokud se bojíš, že renovované stroje už nevypadají dobře, musíme rozptýlit tvé pochybnosti. Skutečně jsou mezi jeho komponenty i repasované kusy, ale prodáváme počítače i v nové skříni. V případě, že je pro tebe zevnějšek důležitý, nemusíš se ho vzdát.

Repasované stroje se obvykle dodávají s grafickou kartou Nvidia GeForce (GT, GTX, RTX), ale samozřejmě existují i ​​modely, které využívají grafickou kartu Radeon (RX Vega, RX470).

Paměť v těchto strojích je minimálně 8 GB DDR3 nebo DDR4. Takové množství je v současné době dostatečné v konfiguraci, můžeš ji však podle potřeby dále zvýšit na stránce produktu. (v tomto blogovém příspěvku ti ukážeme, jakou kapacitu operační paměti třeba mít, pokud používáš notebook na práci, zábavu nebo hry, přičemž vysvětlíme, jaký je mezi jednotlivými typy paměti (RAM) rozdíl).

Herní PC potřebuje bleskurychlý SSD, který je již v dnešní době standardem. Také to umožní rychlejší načítání, než kdybys to dělal z jednotky pevného disku (HDD). V naší nabídce má každý herní počítač jednotku SSD, kterou můžeš pomocí konfigurátoru rozšířit podle svých představ.
Věříme, že použitá výpočetní technika má svůj smysl, proto již více než deset let obnovujeme prémiové, spolehlivé použité počítače a notebooky. Repasované stroje jsou levnějším a udržitelnějším řešením oproti novým výrobkům, i když částečně i za cenu kompromisů. Výhod však máme mnohem více. 


Kdo kupuje repasovaný herní počítač? 

 
U konfigurací nabízíme několik možností, aby si každý mohl vybrat tu nejlepší variantu pro sebe, co se týče ceny i výkonu. Naše ceny jsou obvykle od 370 EUR až do 1 000 EUR.
 
Co dostaneš za tolik peněz, pokud koupíš od nás?

  • Důkladně otestovaný herní počítač sestavený z nových a renovovaných komponentů
  • Podle požadavku nainstalovaný operační systém Windows 10
  • Dostaneš ho na klíč, pouze zapneš a už můžeš používat
  • Dvouletou záruku
  • Rozvoz zdarma nad 1400 Kč
  • Záruka vrácení peněz do 30 dnů
  • Napájecí kabel

 
Musíme však podotknout, že naše herní počítače nejsou nejmodernější, ale dokážou spustit populární hry tak, že přitom udrží i dobrou kvalitu. Hladce si poradí s Full HD rozlišením a středními/vysokými nastaveními grafiky. Pokud trváš na maximálních nastaveních grafiky, 4K rozlišení a vysoké snímkové frekvenci, tato kategorie bude pro tebe zklamáním.

 
Gamer PC na splátky s 2 letou zárukou!

 
Každý herní počítač je před doručením důkladně otestovaný, takže namísto obvyklých 24 hodin trvá doručení o 1-2 pracovní dny déle. Toto je nezbytné proto, abychom zajistili, že dodáváme spolehlivé použité počítače, které nezklamou. Pokud nejsi spokojen, můžeš nám zboží vrátit do 30 dnů a my ti vrátíme peníze. Zmiňovali jsme už dvouletou záruku?

Na e-shopu furbify můžeš koupit zboží i na splátky, dokonce rychle a snadno.