Proč nejsou repasované počítače drahé?

Napsal: Péter, furbify 20. 12. 2023 09:30

V době moderních technologií máme dostupná obrovská množství zařízení, ať už jde o počítače, telefony, tablety nebo cokoli jiného. Také máme možnost výběru z více cenových kategorií. Cena totiž často hraje rozhodující roli, jelikož každý z nás má jiný rozpočet na koupi zařízení. Většina se při koupi už dopředu rozhodne, jaký je jejich cenový limit. V případě, že chceme lepší zařízení za méně peněz, často saháme po použitých zařízeních. Tady však přichází do hry repas. Furbify je odborníkem v oblasti repasované techniky, především repasovaných počítačů. Občas se můžeme setkat s názory, že repasované počítače jsou drahé, za vysokou cenu nebo že se nevyplatí kupovat použitý počítač za tolik peněz. Abychom si zadefinovali základní rozdíly mezi repasovaným a použitým zařízením a vysvětlili, proč repasované počítače vlastně vůbec nejsou drahé, je nutné v krátkosti rozebrat proces repasu.



Proces repasu je zákazníkovi možná trochu méně známý, protože není tak populární a nemluví se o něm tak často jako o prodeji nových počítačů. Repasované počítače jsou však stále kvalitní zařízení, které prošly důkladnou kontrolou a renovací, aby se uvedly do stavu, který umožňuje jejich opětovné používání. Repasovaný počítač je důkladně přehodnocen odborníky. Během testování projdou všechny jeho komponenty kontrolou, a to od procesoru až po paměťové moduly. Pokud je některý z komponentů ve špatném stavu, je nahrazen novým.

Dalším krokem je čištění. Zařízení jsou důkladně vyčištěna od prachu a nečistot, což zajišťuje, že budou fungovat bez problémů. Repasovaný počítač je také vybaven nejnovějšími a aktualizovanými komponenty a softwarem, aby byl schopen provádět potřebné úkoly.

Na rozdíl od použitých zařízení, která máme možnost zakoupit si v různých bazarech z druhé ruky, za repasovanými počítači se skrývají hodiny práce, které zajišťují bezproblémovou funkčnost a použitelnost na další období. To se však odráží na ceně. Někomu, kdo poprvé slyší slovní spojení repasovaný počítač, automaticky napadne použitý a za nižší cenu. Ano, cena repasovaných zařízení je většinou nižší než cena nových, ale v jejich ceně je zahrnut celý proces repasu a mnoho kroků, které musí být splněny, abychom opět obnovili jejich funkčnost. Proto se ceny použitých zařízení a repasovaných zařízení nemohou zcela porovnávat.

Při nákupu v bazaru se můžete setkat s několika nevýhodami. Nikdy přesně nevíte, co kupujete. Nejistota stavu počítače, různé problémy, které nejsou patrné na první pohled či dokonce poškození, které se ukážou až po době používání... Také nemusíte vědět, jaké komponenty byly na zařízení vyměněny, zda byly zkontrolovány nebo dokonce zda nejsou v havarijním stavu . Zastaralé komponenty mohou velmi ovlivnit výkon zařízení. Další důležitou věcí je určitě čištění. Jak jsme již zmínili, vyčištění zařízení od prachu a nečistot je běžnou součástí procesu repasování, ale u zařízení z různých bazarů můžeme téměř s určitostí říci, že takové čištění neproběhlo.

Chybějící záruka je také nevýhodou nákupu zařízení v bazaru. Na Furbify poskytujeme ke všem našim zařízením až dvouletou záruku, díky čemuž máte jistotu, že při výskytu jakéhokoli problému vám budeme k dispozici. Po nákupu v bazaru budete pravděpodobně muset investovat čas a peníze do oprav a úprav, než budete moci na počítači efektivně pracovat.

Repasované počítače mohou představovat výhodnou alternativu při nákupu zařízení. Jsou pečlivě zkontrolovány, renovovány a na Furbify k nim dostanete až dvouletou záruku, což přináší jistotu jejich kvality. Jejich cena se vám oproti použitým modelům z druhé ruky může zdát mírně vyšší, ale pokud si zvážíte kvalitu a všechny výhody, které při nákupu repasovaného stroje získáte, zjistíte, že repasované počítače vlastně vůbec nejsou tak drahé.