Mini PC a jejich výhody

Napsal: Péter, furbify 16. 02. 2023 08:19

Uvažovaní nad správnou koupí stolního počítače do domácnosti anebo do kanceláře může být náročné. A ještě o to víc, hledáte-li současně něco na cesty a popři nich i na zábavu. Potřebujete kvalitní výkon, vhodný úložný prostor, úspornost, lehkost a skladnost na přepravu. Kombinace všech těchto vyjmenovaných vlastností se zdá nemožná, ale technologie se pořád zdokonalují a zlepšují. Doba jde vpřed.
 

Je tu řešeni


Na internetu se začali objevovat takzvané mini počítače, nebo mini pc. Stávají se pořád víc a víc populárnějšími. Jsou také známé jako mikro nebo ultra-kompaktní PC. V jednoduchosti můžeme říct, že jsou variantou počítačů, které mají většinu funkcí a schopností velkého počítače, ale jsou menší ve fyzické podobě. Mají zlomek jejich velikosti, a přesto jsou díky technologickému pokroku překvapivě výkonné.

Otázkou zůstává, proč nejsou mini počítače tak všude přítomné jako jiné typy počítačů. Pro ozřejmění a přínos menší osvěty je příznivé poukázat na výhody používání a vlastnění těchto mini zařízení. Atraktivních výhod najdeme skutečně velké množství. Kvůli tomu existuje několik zřejmých důvodů, proč byste si měli koupit mini PC místo notebooku nebo stolního počítače.

 

Mini PC jsou vizuálně menší


Již jen z názvu je zjevná první a hlavní výhoda. Mini PC jsou podstatně menší jako stolní počítače, a proto jsou hodně oblíbené na pracovišti, kde je prostor často na prvním místě. Hodí se i tehdy, máte-li doma malý psací stůl. Mohou být umístěné kdekoliv a mají jemný vzhled.

 

mini pc od furbify
 
Jsou jednoduše přenosné


Nemohou nevyhnutně nahradit laptop, ale existuje mnoho scénářů, kdy vynechání obrazovky není problémem. Chcete-li počítač, který lze jednoduše přenášet mezi dvěma dalšími místy s obrazovkami, mini PC je potenciálně ideální.


 
Jsou tak tiché, že o nich nevíte


Jednou z velkých výhod mini počítačů je, že jsou tiché. Je to proto, že komponenty, které se v nich používají, jsou obvykle o mnoho menší jako v tradičních stolových počítačích, takže pracují tišeji. Kromě toho neprodukují tolik tepla, takže chlazení je jednoduší a vyžaduje méně energie. Samozřejmě, že na to má vliv i způsob jejich používání, protože spuštění složitějších programů zvyšuje množství tepla.
Částečně je to kvůli úspoře místa, ale má to i jiné využití. Ticho je ideální, chcete-li nechat počítač běžet po dobu, co spíte nebo se vám pouze líbí myšlenka tichého počítače.


 
Výkon v malém těle


Mini PC jsou ideální na prohlížení webu a sledování videí ve vysokém rozlišení. Jsou i kvalitnější pro provádění činností náročných na zdroje, jako je hraní her nebo úprava videí (jako např. Lenovo ThinkCentre P nebo HP Z2 mini). Mini PC mají často i mnoho různých portů, takže nejste omezení tím, k čemu je můžete s lehkostí připojit. Podívejte se i na naši nabídku repasovaných mini PC, jejichž výkon Vás mile překvapí.

 

mini pc od furbify

 

Vysoká energetická úspora

 

Mini PC spotřebují méně energie. To je součástí jejich přitažlivosti na komerční účely, kdy je často nechají zapnuté celý den. Je to však výhodné i pro průměrného uživatele počítače, který uvítá nižší účty za energie.

 

Cenová dostupnost


Špičkové modely mini PC konkurují cenám stolních počítačů. To je pravda. Nepotrpíte-li si však na nejvyšším možném výkonu a máte-li omezený rozpočet, existuje mnoho modelů, které stojí podstatně méně než stolní počítač. Naše nabídka repasovaných mini PC začíná již na 3 999 Kč.

 

Pro koho jsou Mini PC určeny


Mini PC mají neskutečnou kvalitu, která tu doteď nebyla přímo uvedená. Je ní jejich variabilní připojení k různým druhům displejů.
Chcete-li si zpříjemnit romantický večer filmem, stačí jedno připojení k TV. Neznamená to, že je to možné pouze v pohodlí domova. Jak jsme uvedly, mini PC je vhodný i na přepravu. To znamená, že k televizi se bez problémů připojíte i v zahraničí na hotelovém pokoji.

 

mini pc od furbify

Nehledáte-li počítač čisto na soukromé záležitosti, mini PC se často používají ve veřejných prostorách, jako jsou obchodní řetězce. Ať už na ovládání pokladnic, nebo jako mediální služby. Dají se použít na přehrávání hudby, dokonce i na prezentování reklamy a informací. Taktéž jsou ideální i pro samoobslužní kiosky a informační terminály.

Prostory školských zařízení a firem nejsou výjimkou. Vyžadují potřebné zajištění velkého množství počítačových aparátů. Proto je pro ně výhodné ušetřit místo s jejich mini verzí v porovnání s desktopmi. Mini PC s dostatečným výkonem pro většinu typů práce jsou praktické a cenově velice dostupné.

 
Na Vašich potřebách záleží


Jedna věc je velice důležitá. Při uvažování nad koupí mini počítače je rozhodující zamyslet se prioritně nad svými potřebami, protože ty určí ten správní výběr. Pro Vás je nejlepší vědět, jak moc náročným uživatelem počítačů jste. Jestli je Váš zájem směrován na e-maily, prohlížení internetu, sledování videí nebo filmů na různých streamovacích službách. Nebo jste spíše zapáleným hráčem videoher, nebo grafikem na speciální úpravu fotek a videí. Volba je na Vás.
 
Počítače se vyvíjí primárně pro pomoc lidem. Úspora času, energie, místa… Přibližují se společnosti. Mini počítače jsou jejich dalším pokrokem a teď patří i mezi sobě rovnou část vývoje počítačů. Proto neváhejte a podívejte se na naši nabídku repasovaných mini pc.