Jak pečovat o svá zařízení? Část 2: Mobilní telefony

Napsal: Péter, furbify 02. 05. 2023 15:17

Mobilní telefony se v dnešní době staly každodenní součástí našeho pracovního, ale také soukromého života. Usnadňují nám spoustu úkonů, proto je třeba jim to „vrátit“. I my bychom měli věnovat svůj čas péči o tato nápomocná zařízení. Jak na to? To se dozvíte v následujícím článku.

 

Mobil a čistota

Jen povrchové čištění obrazovky nestačí. Pro dlouhotrvající funkčnost telefonu je zapotřebí pravidelné čištění do hloubky. Odborníci doporučují jednou za čas vyčistit i konektor pro sluchátka, nabíjení či mikrofony a reproduktory. Eliminujte bakterie, viry, prach či různé nečistoty, které se vám během používání na mobilu usadí. Potřebujete k tomu jen hadřík, antibakteriální ubrousky, trochu času a trpělivosti – a výsledek stojí za to.

 

Ako sa starať o svoje zariadenia? Časť 2: Mobilné telefóny

 

Ochranné příslušenství

Před rozbitým displejem či jinými poškozeními způsobenými pádem vás zachrání ochranné sklo a silikonový nebo i kožený obal. Věděli jste, že u nových telefonů existuje také ochranné sklíčko na fotoaparát? Toto všechno jsou produkty, které ochrání vaše oblíbené zařízení.

 

Mobilní aplikace

Vaše zařízení byste neměli zanedbávat ani po softwarové stránce. Aplikace z ověřených zdrojů a pravidelná aktualizace systému zaručí to, že telefon budete používat bezpečně a spolehlivě ještě dlouhá léta.

 

mobilné aplikácie

 

Baterie mobilu

Pro samotnou činnost mobilního telefonu je nutná právě baterie. Ideální stav nabití (mezi 20 % až 80 %) zajistí zdraví baterie a aktivitu mobilního telefonu ještě dlouhá léta. Kromě toho je důležité vyhnout se velkému horku či obrovské zimě během používání mobilu. Pokud vám kondice baterie klesla či dokonce máte pocit, že váš telefon vydrží velmi krátce, vyměňte baterii za novou.

 

ochrana dát

 

Ochrana dat

Péče o data, která obsahuje váš mobil, je také velmi potřebná. Zálohujte si věci na počítač či pevný disk, nepřihlašujte se do veřejných Wi-Fi sítí a tam, kde je to možné, nastavte si dvoufázové ověření. Kromě toho je důležité, abyste si nastavili silná hesla, která budou obsahovat velká a malá písmena, čísla a jiná interpunkční znaménka.

Tak, jak pečujete o vaše auta a počítače, měli byste se starat i o mobilní telefon. Udržování čistoty, ochrana, oficiální aplikace, péče o baterku či ochrana dat napomáhají maximalizovat životnost vašeho zařízení. Pro více otázek nás neváhejte kontaktovat. Další zajímavé články naleznete na: https://www.furbify.cz/blog.
 

Štítky:

dobré rady