Jak pečovat o svá zařízení? Část 1: Notebooky

Napsal: Péter, furbify 26. 04. 2023 10:18

Notebooky potřebují vaši pozornost. Ano, čtete správně. Stejně jako u aut či jiných hmotných věcí, i u notebooků existuje určité pravidlo: kvalitní péče přináší dlouhou životnost. V tomto článku se podíváme na zaručené, IT odborníky ověřené postupy, jak na to. Jak zacházet s notebooky tak, aby nám sloužily dlouhá léta?

 

Čistota – půl života

Pravidelné čištění zajišťuje funkčnost celého zařízení – od obrazovky až po klávesnici. Prach můžete odstranit jemným hadříkem a speciálními prostředky. Pozor, vyhněte se používání agresivního čističe, který může poškodit váš displej i celé zařízení. 

 


Zdroj: Unsplash

 

Notebook a postel

Důležitost umístění notebooku je klíčová. Pokud je to možné, pracujte za stolem a notebook položte na podložku s ventilátorem, tedy na chladič. Vyvarujte se umístění na měkké povrchy, jako jsou ložní přikrývky či polštáře, které brání proudění vzduchu, což může zapříčinit přehřátí zařízení. 

 
Softvérová starostlivost

Nezbytnou součástí vašeho zařízení je kvalitní antivirus a jeho pravidelné aktualizace. Naše firma Furbify vám dodá antivirovou ochranu již při samotné koupi zařízení. Vaším úkolem je už jen kontrola aktualizací a spokojené používání bez virů.
 

Brašna na notebook je základ

Ochranu notebooku vůči vnějším vlivům vám zajistí stylový doplněk – brašna. Kromě ochranných obalů naleznete na našem webu i širokou nabídku příslušenství, které vám jistě usnadní vaši práci.

 

Zdroj: Unsplash

 

Pravidelná údržba

I když se zdá, že je váš notebook v dobrém stavu, doporučujeme vám jeho pravidelnou údržbu. Tím se zajistí bezproblémový chod a zabrání se budoucím problémům. V případě otázek nás neváhejte kontaktovat.

Tak, jak jsme zmiňovali i v předchozích článcích, které naleznete na https://www.furbify.cz/blog, notebooky se staly běžným nástrojem každého studenta střední a vysoké školy či pracujícího „dospěláka“. Pravidelná péče jim zajistí potřebný výkon a dlouholetou funkčnost. Dodržením výše zmíněných tipů předejdete poškození a ušetříte peníze za opravu nebo za koupi nového zařízení.